Genoptræning i København
Bliv skadesfri med effektive træningsøvelser og en individuel træningsplan der får dig tilbage i topform efter en sportsskade eller en operation.
"Yderst effektiv"
Richard Scott
Jeg havde et knæskade, som drillede i halvandet år. Én behandling med efterfølgende genoptræning/øvelser og problemet løst. Yderst effektiv behandling.
Opslået på Google.
"Den bedste behandling."
Georg Jensen
Meget positiv oplevelse, professionel og behagelig behandling. Muskler jeg troede forlængst var gået tabt blev vækket til live og der har været klar fremgang.
Opslået på Google.
"Uhyre dygtig"
Kaare Hattel
Uhyre dygtig og erfaren fysioterapi, der ikke går på kompromis med ens træning! Man er i de bedste hænder og bliver altid behandlet med smil og glæde.
Opslået på Google.
Genoptræning i København
Vi er særligt specialiseret i genoptræning af sportsskader, herunder muskel- og seneskader. Det kunne være seneskader som f.eks. akillessenesmerter, hælspore eller springerknæ. Det kunne også være muskelskader i baglår, lyske eller læg. Uanset hvad, kan vi hjælpe dig tilbage til at kunne træne og dyrke sport uden smerter.
Vi har også stor erfaring med at lave træningsforløb efter operationer i f.eks. knæ, skulder, ryg og ankel. Hos os får du et effektivt træningsprogram der sikrer, at du hurtigt og sikkert kommer tilbage til dit gamle niveau. Øvelserne tilpasses hvad enten du vil lave øvelser i et træningscenter eller derhjemme og vil gradvist stige i sværhedsgrad.
"Det bedste valg"
Emma Riley
“Efter jeg fik en voldsom skade i mit knæ, hvor både menisk og korsbånd gik i stykker, vidste jeg, at jeg nok skulle gå til fysioterapi i 1 års tid. Jeg har i det sidste år været hos 3 forskellige fysioterapeuter, men det er første gang at jeg har kunnet mærke forskel. Er ikke i tvivl om at det her skift, var det bedste valg for mit knæs fremtid.”
Opslået på Google.
"Den bedste behandling."
Martin Skov Andreasen
“Min søn har det sidste år været til flere behandlinger for forskellige skader. Hver gang vi går derfra, har vi følelsen af, at det har været den bedste behandling. Fysioterapeuten er altid lyttende og forstående. Hvis der ikke er fremgang, forsøger han altid at finde nye vinkler til at skabe fremgang. Alt i alt yderst professionelt.”
Opslået på Google.
"kan lave det jeg elsker."
Rie Frilund Skaarhøj
“Det har været en fornøjelse at gå til Fysioterapi hos Copenhagen Physio. Jeg har en menisk skade og som fitness- og yoga instruktør har det været til stor irritation og jeg vil helst undgå operation af knæet igen. Efter behandlinger hos Copenhagen Physio er jeg stort set smertefri og kan lave det jeg elsker.”
Opslået på Google.
Nærmeste klinik
Hvem er vi?
Lars, Thomas, Michael og Morten er alle specialiserede i at genoptræne efter sportsskader og operationer. De har alle mange års erfaring fra sportens verdens og vil med garanti også kunne hjælpe dig.
Lars Røpke
Thomas Flindt
Michael Kejser
Morten Thrane
Bliv smertefri nu!
Klinikken arbejder udenfor ydernummer. Du kan derfor starte din behandling med det samme uden at skulle hente en henvisning hos lægen først. Du kan booke en tid hos vores fysioterapeuter via den orange knap nedenunder eller ved at ringe til vores sekretær på tlf. 60 55 44 50.
Kursus for fysioterapeuter
Vi tilbyder kursus i muskelaktivering for fysioterapeuter, der ønsker at blive bedre til at undersøge og behandle sportsskader og smerter. Kurset hedder Neuro Activation og omhandler muskelaktivering af over- og underkroppens muskler og nerver. Teknikkerne er super effektive og giver øjeblikkelige resultater.
Spørg fysioterapeuterne
Hvis du har nogle spørgsmål til vores fyioterapeuter eller er i tvivl om, hvorvidt vi kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at skrive til os på mail eller ringe til os. Vi glæder os til at høre fra dig.
Hvad er genoptræning?
Formålet med genoptræning er at få patienter til at opnå den bedst mulige funktionsevne, eller som minimum samme funktionsevne som tidligere, så de kan vende tilbage til deres hverdag på bedste vis.
Genoptræning er til dem som er blevet opereret, haft en skade, har været igennem et længere sygdomsforløb eller af anden grund har mistet sin normale funktion. Målet med genoptræningen er at komme til at træne det man kunne før, dvs. opnå habituelt niveau. En genoptræning kan have fokus på flere elementer, f.eks.; bevægeapparatet, sanserne, de mentale funktioner, balance og bevægelse.
Genoptræning efter en sportsskade
En god genoptræning kræver forståelse for de anatomiske strukturer, kendskab til helingstider på de forskellige vævstyper samt hvor meget belastning skaden må udsættes for og efterfølgende hvor meget restitution skaden har brug for. Hvis der ikke tages højde for alle disse faktorer, er der stor sandsynlighed for, at helingstiden tager længere tid end nødvendigt, eller at man ender med at gøre mere skade end gavn. Det er derfor altid en god ide at søge hjælp hos en fagprofessionel.
Genoptræning efter en sportsskade består 6 trin, hvis du vil opnå den bedste effekt af genoptræningen. Vi gennemgår de 6 trin nedenunder.
1: Akutte fase
En god genoptræning starter i realiteten, i det øjeblik skaden opstår. I den akutte fase (dvs. de første 24 timer efter skaden er sket) består behandlingen af at begrænse blødning og hævelse for at mindske skaden samt at undgå nedsat bevægelighed. Ved sportsskader kan man i de fleste tilfælde benytte PRICE princippet, som består af:
- Protection - Beskyt det skadede væv mod yderligere skade f.eks. ved at støtte den og undgå vægtbæring.
- Rest - Hold skaden i ro og undgå belastning.
- Ice - Is eller anden form for afkøling for at smertelindre. Læg aldrig afkølingen direkte på huden, da det kan forårsage forfrysninger.
- Compression - Kompression med elastikbind eller anden form for bandage for at minimere hævelse samt give støtte. Det må ikke lægges for stramt.
- Elevation - Hæv skaden over hjertehøjde for at undgå hævelse og derved smertelindre.
2: Mobilisering
Når den akutte fase er overstået, er det vigtigt at komme i gang med en let mobilisering, da det har betydning for en god helingsproces. Mobilisering består typisk af øvelser med lav belastning og mange gentagelser. Formålet er at øge blodcirkulationen, stimulere muskler og led til normal funktion. Stræk og ubehag kan forekomme i det skadede væv, men så længe smerten forsvinder, når du stopper med mobiliseringen gør det ingen skade.
3: Optræning af funktionelle funktioner
I denne fase arbejder man med de strukturer der er blevet skadet. Det kan både bestå af let, fokuseret styrketræning for det skadede væv eller stabilitet og mobilitet over leddet. Det er vigtigt at blive i denne fase og vente med at vende tilbage til sin sport, indtil man har opnået normal funktion. Normal funktion vil sige, at man igen kan bevæge sig som før uden for mange smerter.
4: Optræning af styrke
Når man har opnået normal funktion, kan man begynde at udfordre det skadede væv. Hvis man ellers er symptomfri i alle andre aktiviteter. Optræningen består i at øge belastningen på vævet, både med tungere styrketræning samt at udfordre balancen og koordinationen.
5: Sportsspecifik træning
På dette tidspunkt er man kommet så langt i sin genoptræning, at man kan begynde at arbejde med elementer fra sin sport. Man kan begynde at arbejde med retningsskift, afsæt, landinger osv., alt efter hvilken type sport man skal tilbage til. Du vil også kunne deltage i træning igen, men med gradvis optrapning, så man ikke pådrager sig en ny skade.
6: Tilbage til sport
På dette trin er genoptræningen som sådan overstået, og man kan nu træne og deltage i sin sport på normal vis. Det er dog vigtigt at lytte til kroppens a advarselssignaler, da risikoen for at få en ny skade er større end før.
De 6 trin skal ses som overordnede retningslinjer til et genoptræningsforløb for sportsskader. To skader er aldrig ens, og et genoptræningsforløb kan være meget forskelligt fra skade til skade og fra person til person.
Genoptræning efter en operation
Genoptræning efter en operation adskiller sig ikke betydeligt fra genoptræning efter en sportsskade. Formålet med genoptræningen er stadig at genvinde fuld funktion eller opnå bedst mulig funktion efter en operation. Forståelsen for de anatomiske strukturer og de forskellige vævstyper er lige så vigtig, når det kommer til at lægge et genoptræningsprogram til en postoperativ patient.
Modsat genoptræning efter en sportskade, hvor fokus er på det funktionelle, så har genoptræning efter operationer både fokus på det funktionelle og det almene helbred hos patienten, da der altid er risici forbundet med at operere.
Genoptræning efter en operation er nødvendig for at opnå et optimalt udbytte af operationen samt at sikre, at der ikke opstår postoperative problematikker. En stor del af ansvaret for at få et godt resultat ligger derfor hos patienten, som skal være indstillet på at ville genoptræne.
Inden man går i gang med en genoptræning efter en operation, er det vigtigt at tale med lægen/kirurgen om eventuelle restriktioner der måtte være efter den pågældende operation. Genoptræningen efter en operation starter som regel på hospitalet, hvor man derefter fortsætter hos en kommunal eller privat fysioterapeut.
Nedenfor ses en række af de mest almindelig operationer, som har gavnlig effekt af genoptræning og som vi møder på klinikken:
Menisk operation
Som udgangspunkt skal man gå med krykker de første par uger efter en operation. Her vil man få udleveret nogle øvelser fra hospitalet man skal lave på egen hånd, indtil man kan starte op på en mere fokuseret genoptræning.
Genoptræning efter en menisk operation har fokus på at genvinde kontrol over knæet. En genoptræning vil bestå i at skabe bevægelighed over knæet samt skabe styrke om den omkringliggende muskulatur.
Korsbånds operation
Efter en kortbåndsoperation vil man blive instrueret i at aflaste knæet samt at lave en let mobilisering. De første par dage/uger efter en operation, vil det være op til patienten selv at få lavet sine øvelser, inden man kan starte på et fokuseret genoptræningsprogram. Genoptræningen vil bestå i af opnå fuld bevægelighed over knæet samt at styrke muskulaturen omkring knæet.
Skulderoperationer
Der findes flere forskellige typer af skulderoperationer. Hvilken type af genoptræning skulderen har brug for, afhænger derfor at hvilken operation der er foretaget. Helt generelt har undersøgelser dog vist, at ved samtlige skulderoperationer, er operation kun halvdelen af behandlingen. Den anden halvdel består af god genoptræning, hvis man skal opnå det bedste resultat. Genoptræningen består som ofte af træning af bevægelighed samt styrke af de omkringliggende strukturer.
Genoptræning i KBH
Vi er i Copenhagen Physio specialiseret i sportsskader og genoptræning. Både når det kommer til genoptræning af sportsskader eller genoptræning efter operationer. Vi står klar til at hjælpe dig. Vores fysioterapeuter har mange års erfaring med top atleter og motionister og vi kan derfor med garanti også hjælpe dig. Vi kan tilrettelægge et effektivt genoptræningsprogram til dig, som er tilpasset dine behov og mål.