Tennisalbue - Øvelser og behandling

Sådan får du en smertefri albue med 3 simple øvelser

Har du fået en tennisalbue? Copenhagen Physio har sammensat de mest effektive øvelser til tennisalbuer og smerter i albuen. Øvelserne vil hjælpe dig til en smertefri hverdag og følger den nyeste forskning. Det tager kun 15 minutter, 3 gange om ugen.

Copenhagen Physio
4.9 Stjerner - 177 anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Har du smerter i albuen?

 • Har du fået en tennisalbue eller har du smerter på ydersiden af albuen?

 • Får du ondt, når du griber fat om ting?

 • Har du smerter når du spiller tennis, badminton eller squash?

 • Har du smerter, når du arbejder ved computeren?

 • Eller har du ondt, når du syer, strikker eller laver andet håndarbejde?

Ønsker du:

 • En smertefri hverdag?

 • At kunne træne og spille uden smerter?

 • At kunne arbejde ved computeren eller lave andet håndarbejde uden at få ondt?

 • Et træningsprogram der er effektivt og giver gode resultater?

Lad os hjælpe dig!

Vi har på baggrund af den nyeste forskning sammensat et træningsprogram der beviseligt har den bedste effekt sammenlignet med anden træning og behandling.

Dette træningsprogram vil:

 • Hjælpe dig til en hverdag uden smerter - også selvom du har prøvet anden behandling uden effekt.

 • Hjælpe dig til at kunne træne, spille og dyrke sport uden smerter.

 • Give dig 3 nemme, men effektive øvelser til tennisalbuer og albuesmerter, der tager udgangspunkt i den nyeste forskning.

Træningsprogrammet er lavet af Lars Røpke Nielsen som er fysioterapeut og træningsfysiolog.

Lars er sportsfysioterapeut og har genoptrænet og behandlet sportsfolk på aller højeste niveau i Danmark, herunder FC København, FC Nordsjælland og DBU.

Copenhagen Physio
4.9 Stjerner - 177 anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Lars Røpke Nielsen

Sportsfysioterapeut og træningsfysiolog.
Hvem er Lars?

Lars ejer Copenhagen Physio og er specialiseret i at behandle og genoptræne sportsskader og smerter. Han er uddannet sportsfysioterapeut og har en kandidatgrad i træningsfysiologi.

Han har over 10 års erfaring med behandling af sportsskader, og har genoptrænet adskillige motionister samt nogle af Danmarks bedste sportsfolk indenfor flere forskellige sportsgrene.

Han har tidligere arbejdet for:
 • FC København

 • FC Nordsjælland

 • DBU

Sportsfysioterapeut København sportsfysioterapi danmark

Ovenfor ses Lars Røpke Nielsen som fysioterapeut for FC København under en kamp i Parken.

5 stjernet anmeldelse

"Nu får jeg ikke ondt i albuen længere."

Morten Enegaard

“Jeg plejede at få ondt i min albue, når jeg spillede badminton og paddletennis. Efter at have lavet trænings-programmet fra Copenhagen Physio er smerterne væk. Og jeg har ikke haft ondt siden. Det har virkelig hjulpet. Tak!”

5 stjernet anmeldelse

"Efter 3 måneder er mine albuesmerter forsvundet."

Tina Houlberg

“Jeg har i lang tid haft smerter i albuen efter jeg overbelastede den med for meget computer og havearbejde på samme tid. Efter 3 måneder med styrketræning er mine albuesmerter forsvundet. Klar anbefaling herfra. :-)”

5 stjernet anmeldelse

"Programmet virker. Mine smerter er væk."

Anders S. Gram

“Jeg var lidt skeptisk i starten, men jeg kan kun sige at programmet virker. Mine smerter er væk efter at have døjet med det i knap to år. Nu kan jeg spille tennis igen 2-3 gange om ugen uden problemer. Super dejligt.”

Hvem kan bruge dette træningsprogram?

 • Dig der har fået en tennisalbue.

 • Dig der har lette til svære albuesmerter.

 • Dig der gerne vil have en smertefri hverdag.

 • Dig der er på udkig efter et effektivt træningsprogram til tennisalbuer.

 • Dig der måske har prøvet anden behandling uden effekt.

Vi lover dig følgende: 
 • Med dette træningsprogram får du muligheden for at blive smertefri.

 • Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage.

 • Vi har sammensat de mest effektive øvelser som følger den aller nyeste forskning.

 • Øvelserne tager kun 15 minutter og skal kun laves 3 gange om ugen.

 • Øvelserne er neme at udføre og kan laves hjemme i stuen.

 • Træningsprogrammet ligger online, så du kan starte træningen med det samme.

Copenhagen Physio
4.9 Stjerner - 177 anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Din investering for at blive smertefri eller få smertelindring er kun:

kr. 295,-

Det er ca. samme pris som en session fysioterapi, hvor du ikke engang får behandling eller udleveret et træningsprogram, fordi tiden går med at fortælle din skadeshistorie, få tøjet af og på igen, blive undersøgt samt bestille en ny tid.

Du slipper endda for at vente på at få en henvisning hos lægen samt bestille en tid hos en fysioterapeut, som måske ikke har erfaring med behandling af tennisalbue der følger den nyeste forskning.

Husk også - Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage. 🙂 

Sådan gør du:

 • Lige efter du har betalt for træningsprogrammet med mobilepay eller kreditkort modtager du en email med dit personlige log-in til øvelserne, og så er det ellers bare med at komme i gang.

 • Øvelserne ligger online så du behøver ikke andet end en telefon, computer eller tablet, når du skal tilgå øvelserne.

 • Træningsprogrammet består af 3 øvelsesvideoer samt en udførlig beskrivelse af hvor mange gentagelser og hvor ofte du skal lave dem.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt øvelserne kan hjælpe dig? Her er vores 3 bedste argumenter:
 • Øvelserne tager kun 3 x 15 minutter om ugen og er nemme at udføre.

 • Træningsprogrammet følger den nyeste forskning og har beviseligt den bedst dokumenterede effekt på tennisalbue og smerter i albuen sammenlignet med anden behandling og træning.

 • Lars, som laver træningsprogrammet, er specialist i behandling og genoptræning af sportsskader. Derfor ved han også hvad der virker i praksis og hvad der ikke virker.

FAQ

En tennisalbue er defineret ved smerter på ydersiden af albuen. En tennisalbue kommer ved overbelastning af de muskler i underarmen der strækker håndleddet og fingrene. Man behøver dog ikke at spille tennis for at få denne skade. 

Symptomerne på en tennisalbue er typisk smerter på ydersiden af albuen. Nogle gange kan der også være udstrålende smerter ned mod håndleddet eller op mod overarmen. Disse albuesmerter kan være ganske stærke.

Specifik styrketræning af underarmens muskler har beviseligt den bedst dokumenterede effekt på behandling af tennisalbue. 

Det er ikke kun tennisspillere der får en tennisalbue. Generelt skyldes det en overbelastning af underarmens muskler der strækker håndleddet og fingrene. Dette sker ved gentagne ensformige bevægelser, hvor hånden griber fat om noget som fx en ketcher eller værktøj. 

Man kan oftest diagnosticere en tennisalbue ud fra symptomer og skadeshistorik. Herudover vil man teste om det giver smerter at bøje hånd opad med modstand. 

Vil du vide mere om tennisalbuer?

Nedenfor kan du blive klogere på alle dine spørgsmål vedrørende en tennisalbue. Dvs. hvad er symptomerne på en tennisalbue? Hvorfor opstår skaden? Hvordan diagnosticerer man en tennisalbue og hvad er den bedste behandling og genoptræning til tennisalbuer?

Hvad er en tennisalbue?

Hvis du har smerter på ydersiden af albuen har du formentlig fået en tennisalbue. En tennisalbue er en overbelastningsskade af musklerne der strækker håndleddet og fingrene opad. Ved en overbelastning af disse muskler vil senernes hæfte på ydersiden af albuen blive irriteret, hvilket resulterer i smerter i området.

Smerterne kommer med stor sandsynlighed pga. de små bristninger i det bindevæv der binder musklerne fast til knoglen. Når vævet bliver irriteret opstår der inflammation, hvilket er en slags betændelsestilstand uden bakterier.

Symptomer på tennisalbue

De klassiske symptomer på en tennisalbue er smerter på ydersiden af albuen ved knoglefremspringet. Smerterne vil oftest være tiltagende og kan senere hen også stråle ned på ydersiden af underarmen samt op i overarmen.

Smerterne bliver særligt fremprovokeret, når du griber fat om ting og løfter dem. Jo flere kræfter du skal bruge desto mere smerte fremprovokerer det. Herudover vil du være øm, når du trykker i det pågældende område.

Om morgenen kan der være en følelse af stivhed i området omkring albuen, men ellers kommer smerterne primært, når du bruger og belaster armen og albuen.

Symptomerne kan ramme personer i alle aldre, men er mere typisk hos personer over 40 år. Kvinder får hyppigere tennisalbue sammenlignet med mænd.

Hvordan diagnosticerer man en tennisalbue?

Når man skal diagnosticere en tennisalbue vil man typisk gøre det ud fra din sygehistorie samt symptomer. Man vil starte med at undersøge om der er smerter ved musklerne udspring på ydersiden af albuen. Dernæst vil man undersøge om der kommer smerter, når du laver en bagudbøjning af håndleddet med modstand.

Man kan supplere undersøgelsen med en ultralydscanning. Her vil man kunne identificere inflammation og hvorvidt senernes udspring er fortykket og irriteret.

Røntgen kan ikke bruges til at diagnosticere en tennisalbue. Røntgen bruges udelukkende til at udelukke andre årsager til smerterne som fx brud.

Hvorfor får man en tennisalbue?

En tennisalbue kommer ikke nødvendigvis af at spille tennis som diagnosen ellers kunne indikere. En tennisalbue kommer hvis man laver mange ensformige, gentagne bevægelser med armen. Det ses typisk i erhverv, hvor der er mange repetitive bevægelser med belastning. Det ses også typisk hos personer der dyrker ketchersport eller laver meget havearbejde.

En tennisalbue er overordnet set det samme som musearm. Den eneste forskel på er musearm og en tennisarm er hvorfor smerterne er opstået. Ved en musearm er den udløsende årsag typisk computerarbejde og for megen brug af mus og tastatur.

Behandling og genoptræning af tennisalbue

Den vigtigste og bedste behandling til tennisalbue er specifik styrketræning af underarmens muskler. Det virker og har den bedst dokumenterede effekt sammenlignet med anden slags behandling.

Det anbefales ligeledes at holde din arm i ro og undgå de specifikke bevægelser der fremprovokerer smerterne. Hvis du vender tilbage og laver de samme bevægelser som tidligere, uden at have styrket sener og muskler, er det bare et spørgsmål om tid før dine smerter kommer tilbage.

Hvis der er nedsat bevægelighed i albue, håndled og skulder er det vigtigt at få en fysioterapeut eller osteopat til at behandle denne restriktion. Ved at skabe fri bevægelighed i leddene mindskes belastningen på albuen, da leddene biomekanisk fungerer bedre.

I meget alvorlige tilfælde tyer læger til en operation af senevævet ved tilhæftningen på albuen. Resultaterne ved denne type operation er dog meget svingende og der mangler dokumentation for at denne type behandling virker.

Symptomlindrende behandling til tennisalbue

Udspænding og akupunktur kan også have en symptomlindrende effekt, men afhjælper sjældent det egentlige problem.

Som symptomlindrende behandling anbefaler lægerne NSAID, som fx Ipren og Ibuprofen. Det behandler dog ikke den egentlige årsag til smerterne. Nogle læger benytter sig sågar af blokader, som er en indsprøjtning med binyrebarkhormon. Dette anbefales dog ikke, da det hæmmer ophelingen af senevæv og knogler.

Kan man forebygge en tennisalbue?

Du kan godt forebygge en tennisalbue eller i hvert fald mindske risikoen for at du får en tennisalbue. Du skal huske altid at øge belastningen gradvist over nogle måneder, da sener er lang tid om at blive stærkere. På årets første forårsdag er der mange der lige pludselig laver 6-8 timers havearbejde uden at have optrænet muskler og sener til denne belastning. Dette vil med garanti føre til en overbelastning som senere hen kan blive til en tennisalbue. Derfor er det vigtigt at øge belastningen gradvist. Dette gør sig gældende ved alle typer belastning såsom computerarbejde, ketchersport og håndværker-arbejde.

Det kan også være gavnligt at varme muskler og sener op før du belaster dem.

Prognose for tennisalbue

Hvis du har nedsat bevægelighed i albuen og håndleddet og har brug for fysioterapi i København er Copenhagen Physio det oplagte valg. Vi er specialister i behandling af sportsskader og smerter i bevægeapparatet og har arbejdet med motionister og elitesportsfolk i mange år. Vi behandler mange tennisalbuer om ugen og har stor erfaring med hvad der virker og hvad der ikke virker.

Udover fysioterapi tilbyder vi også osteopati i København. Osteopati fungerer super godt til at behandle og øge bevægeligheden i albue og håndled, hvis det er problemet.

Behandling hos Copenhagen Physio

Hvis du har nedsat bevægelighed i albuen og håndleddet og har brug for fysioterapi i København er Copenhagen Physio det oplagte valg. Vi er specialister i behandling af sportsskader og smerter i bevægeapparatet og har arbejdet med motionister og elitesportsfolk i mange år. Vi behandler mange tennisalbuer om ugen og har stor erfaring med hvad der virker og hvad der ikke virker.

Udover fysioterapi tilbyder vi også osteopati i København & Valby. Osteopati fungerer super godt til at behandle og øge bevægeligheden i albue og håndled, hvis det er problemet.

Scroll to Top