Dyrk motion uden smerter

Bliv skadesfri med specialiseret sportsfysioterapi i København. Få effektiv behandling af sportsfysioterapeut på aller højeste niveau.

5 stjernet anmeldelse

Eksperter i sportsskader

shutterstock 177029225

Hvis du ønsker at dyrke motion og sport uden smerter og skader, er du kommet til det rette sted. Vi har mange års erfaring med behandling af sportsskader. Med vores hjælp vil du genvinde fuld styrke og fri bevægelighed i samtlige muskler og led. Herved forsvinder langt de fleste skader hurtigt og effektivt.

Vi behandler eliten
Sportsfysioterapeut København sportsfysioterapi danmark

Eliten bliver behandlet hos os, når de skal hurtigt tilbage fra en skade. Vi behandler flere af Danmarks topatleter på nationalt og internationalt niveau. Ovenfor ses vores fysioterapeut, Lars på arbejde for FC København. Udover at behandle skader sørger vi også for at præstationsoptimere, så du kan yde dit maksimale.

5 stjernet anmeldelse

"Ingen så dygtige som Lars"

Philip Due Schmidt

“Som elitesportsudøver har jeg været hos adskillige fysioterapeuter, men ingen så dygtige som Lars. Han har med sin ekspertise gjort mig skadesfri, optimeret min præstation og sørget for at min krop er i balance. Kan helt klart anbefales, hvis du vil være sikker på ikke at spilde dine penge. :-)”

5 stjernet anmeldelse

"Det har været helt fantastisk"

Nicolas Olivares

“Det har været helt fantastisk. De har set ting som ingen andre fysioterapeuter eller osteopater har. Det betyder, at jeg meget overraskende kan lave mine første Ironman om 4 uger. De vil helt klart være mine fremtidige fysioterapeuter og kan helt klart anbefales.”

5 stjernet anmeldelse

"Den mest kompetente mand"

Cecilie B

Lars er den mest kompetente mand inde for faget. Jeg har døjet med store ryg smerte siden august. Efter 3 behandlinger er alle smerter væk. Jeg har aldrig været til en fys som er så god og kompetent. Der er ingen tvivl, fejler jeg det mindste igen - så er Lars den første jeg kontakter! 🙂

Sportsfysioterapi i København

Copenhagen Physio er specialiseret i sportsfysioterapi og behandler alle typer af sportsskader. Vores sportsfysioterapeuter har mange års erfaring i at behandle almindelige motionister og professionelle atleter. Vi sætter en ære i at skabe hurtige og målbare resultater. Vores sportsfysioterapeuter har bl.a. erfaring fra DBU, FC København, FC Nordsjælland og Basketligaen.

5 stjernet anmeldelse
Book en tid

Vi arbejder udenfor ydernummer. Du behøver derfor ingen henvisning og kan starte din behandling med det samme uden at skulle forbi lægen først. Du kan booke en tid online ved at klikke på den orange knap nedenunder eller ringe til vores sekretær og bestille en tid på tlf. 60 55 44 50.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om, vi kan hjælpe dig, er du altid meget velkommen til at skrive til os på mail. Vi ser frem til at høre fra dig.

5 stjernet anmeldelse

"Professionel, venlig og
yderst kompetent."

Jesper Lindhardt

“Lars er en fantastisk fysioterapeut (og jeg har efterhånden prøvet nogen stykker!) med en god tilgang til behandlingen. Han arbejder med hele kroppen og ser sig ikke blind på symptomerne, men behandler i stedet der hvor skaden rent faktisk sidder. Professionel, venlig og yderst kompetent.”

5 stjernet anmeldelse

"Det virkede sgu. Også i
det lange løb."

Mikkel Højer

“Jeg har døjet med en lændeskade i 8 år, hvor flere end 4 fysioterapeuter har prøvet med alverdens behandling. Derfor var jeg spændt på om behandlingen ville hjælpe. Men det virkede sgu! Også i et lange løb. Jeg kan fortsætte mit aktive liv uden at passe på ryggen. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger. :)”

5 stjernet anmeldelse

"Virkelig god og
kompetent behandling."

Lucas Kragh

“Jeg er kommet hos Copenhagen Physio til behandling af skulderskade og er efter 4 behandlinger næsten skadefri. De gik grundigt til værks og fik diagnostiseret de bagvedliggende problemer, som var årsagen til at skaden kom og fik bugt med dette. Virkelig god og kompetent behandling.”

Vil du vide mere om sportsfysioterapi?

Hvad er sportsfysioterapi?

Sportfysioterapi er et af mange speciale indenfor fysioterapien. Sportsfysioterapi adskiller sig fra de andre specialer ved at være mere sportsfokuseret. Det vil sige, at der udover at behandle skader også er fokus på at forebygge skader, fremme sportspræstationer samt genoptræning og rådgivning til sportsudøvere. Sportsfysioterapi retter sig mod sportsudøvere og motionister i alle aldersgrupper. En sportsfysioterapeut er derfor ikke kun egnet til topatleter, men til alle patienter der har problematikker forbundet med en aktivitet eller en sportsgren.

Hvad laver en sportsfysioterapeut?

Ligesom enhver anden fysioterapeut, så arbejder en sportsfysioterapeut med bevægeapparatet, hvilket vil sige kroppens muskler, led og nervesystem. Med afsæt i fysisk aktivitet eller en sportsgren ligger sportfysioterapeutens primære fokus på forebyggelse, diagnosticering, genoptræning samt behandling og præstationsoptimering. Patienter kan med fordel opsøge en sportsfysioterapeut, med henblik på at forbygge skader, eller få værktøjer til hvordan de kan fremme deres egen præstation i forbindelse med en aktivitet eller sport.

En sportsfysioterapeut er specialiseret i sportsskader og behandling af dem. En sportsfysioterapeut kan fremme en sikker tilbagevending til sportsgren eller fysisk aktivitet som patienten ønsker. Målet vil næsten altid være at komme tilbage til en aktivitet, hvor der bliver taget højde for progression, træning/genoptræning samt skadesrisikofaktorer.

Hvilke skader behandler en sportsfysioterapeut?

En sportsfysioterapeut behandler som udgangspunkt sportsskader. En sportsskade er en skade som er opstået i forbindelse med en sport eller aktivitet. Alle, ligegyldigt niveau, kan pådrage sig en sportsskade. Sportsskader kan opdeles i to kategorier; de akutte skader og overbelastningsskader. Fælles for dem er, at de begge typisk er forbundet med en vævskade, hvor det mekaniske og funktionelle er påvirket.

Nogle af de mest almindelige akutte sportsskader er:

Fibersprængninger
En fibersprængning opstår i musklen, typisk ved eksplosive bevægelser. Skaden opstår som oftest hos idrætsudøvere, der dyrker eksplosive sportsgrene hvor musklerne bliver udsat for en voldsom belastning, der fører til en fibersprængning.

Forstuvning af ankel:
En forstuvet ankel opstår ved et vrid i ankel- og fodleddet, der fører til en delvis eller total overrivning af ligamenter. En forstuvning kan opstå hos alle sportsudøver, men sker typisk hvis der er et ujævnt underlag eller mange retningsskift.

En af de mest almindelige overbelastningsskader er:

Skinnebensbetændelse:
Skinnebensbetændelse er en af de mest almindelige overbelastningsskader hos idrætsudøvere, som opstår over en længere periode med gentagende belastninger, f.eks. ved løb og spring.

Hvordan undersøger man som sportsfysioterapeut?

En undersøgelse vil altid starte med en samtale mellem patient og fysioterapeut. Problematikken vil blive gennemgået, samt faktorer der kan påvirke problematikken som f.eks. tidligere skader og alment helbred. Derefter vil der blive lavet en grundig undersøgelse for at komme nærmere en diagnosticering og behandling.

En undersøgelse er grundig og vil ofte både bestå af inspektion, en række test og forskellige bevægelser/øvelser. Den kan blandt andet bestå af muskeltest for at vurdere styrken i en specifik muskel, eller test af bevægeligheden i et led. Derudover har vi en række specifikke tests, der f.eks. kan teste menisken eller korsbåndet i et knæ.

Som fysioterapeuter er vi uddannet til at se det store perspektiv i vores søgen på den rigtige behandling. Det er derfor ikke unormalt, at et meget større område vil blive undersøgt, end kun det skadede område. På baggrund af en grundig undersøgelse vil man kunne lave en behandling som passer til patientens specifikke problematik.

Hvordan behandler en sportsfysioterapeut?

Sportsfysioterapeuter er specialiseret i det biomekaniske, smertelindring samt at få kroppen til at fungere optimalt til en given aktivitet.

I fysioterapien, helt generelt, benytter vi en række forskellige teknikker til behandling, hvilket også gør sig gældende i sportsfysioterapien. Det kan b.la. være manuelle behandlingsteknikker, muskelaktivering, bevægelighedstræning og styrketræning.

To skader behandles sjældent ens, og fordi én type behandling virker på én patient, behøver den samme type skade og behandling ikke at virke på en anden patient.

En behandling vil altid tage udgangspunkt i et tæt samarbejde mellem sportsfysioterapeut og patient, hvor begge parter skal gøre en indsats for et godt resultat. Især når det handler om at vende retur til en aktivitet eller sport. Man skal som patient være indstillet på at skulle lave hjemmearbejde og være tålmodig. Hvis man er det, vil det som udgangspunkt altid føre til et godt resultat.

Sportsfysioterapi i København

Leder du efter en sportsfysioterapeut som både kan hjælpe dig tilbage til din sport efter en skade, eller en som kan hjælpe dig til forbedre din præstation, så er vi klar til at hjælpe dig.

Vi har i Copenhagen Physio specialiseret os i sportsfysioterapi og har mange års erfaring inden for feltet. Vi hjælper sportsudøvere og atleter på alle niveauet, heriblandt U17 fodboldlandsholdet og flere superligaspillere. Vi hjælper også gerne dig.

Vi har en god central location i Spinderiet i Valby, hvor der er flere parkeringspladser tilknyttet og hvis du kommer med offentlig transport, er vi kun 200 meter fra Valby station.

Scroll to Top