Sportsfysioterapi i København

Bliv smertefri når du træner eller dyrker sport

Få effektiv behandling når du skal dyrke motion og sport uden smerter og skader.

Copenhagen Physio
4.9 stjerner ud af 5.0 - baseret på 169 anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Klinikken ligger i Valby, men vi dækker sportsfysioterapi i hele København.

Har du smerter når du træner?

 • Har du fået en sportsskade?
 • Har du smerter i knæ eller ankel?
 • Har du smerter i ryggen?
 • Har du ondt i hælen eller i achillessenen?
 • Har du smerter i skulder eller albue?
 • Eller har du ondt i hofte eller lyske?
Lad os hjælpe dig!

Vi er specialister i at behandle sportsskader. Vi har stor erfaring med behandling af skader hos almindelige motionister og atleter på nationalt og internationalt niveau. Vi behandler således flere superligaspillere samt en del af Danmarks topatleter indenfor diverse sportsgrene.

Behandlingen vil:

 • Hjælpe dig til at kunne træne og dyrke sport uden smerter.
 • Give dig fuld styrke i musklerne.
 • Hjælpe dig med at få fri bevægelighed i leddene.
 • Give dig mindre risiko for skader i fremtiden.
 • Hjælpe dig til at forbedre din præstation.
Vi har kompetencerne

Vores sportsfysioterapeuter har bl.a. arbejdet for FC København, Brøndby IF, FC Nordsjælland samt Idrætsmedicinsk afdeling. Vi har derfor solid erfaring inden for sportens verden og er klar til at hjælpe dig tilbage en aktiv hverdag.

Vi har fokus på grundig undersøgelse og effektiv behandling. For at opnå det bedste resultat på kort og lang sigt kombinerer vi forskellige behandlingsmetoder der er tilpasset dit specifikke problem.

5 stjernet anmeldelse

"Ingen så dygtige som Lars Røpke Nielsen"

Philip Due Schmidt

“Som elitesportsudøver har jeg gennem de sidste par år været hos adskillige fysioterapeuter, men ingen så dygtige som Lars Røpke Nielsen fra Copenhagen Physio. Han har med sin ekspertise gjort mig skadesfri, optimeret min præstation og sørget for at min krop er i balance. Kan helt klart anbefales, hvis du vil være sikker på ikke at spilde dine penge. :-)”

5 stjernet anmeldelse

"Det har været helt fantastisk."

Nicolas Olivares

“Det har været helt fantastisk at gå hos Lars. Han har set ting som ingen andre fysioterapeuter eller osteopater har. Det betyder, at jeg meget overraskende kan lave mine første Ironman om 4 uger. Yderligere er han god til sparring mht. cykling og generel træning. Han vil helt klart være min fremtidige fysioterapeut og kan helt klart anbefales.”

5 stjernet anmeldelse

"Yderst kompetent og effektiv behandling."

Lars Kleiminger

"Den helt store forskel på Copenhagen Physio og alle de andre behandlere, jeg har været hos, er, at de ikke bare behandler problemet, men årsagen til problemet! Lars har dermed sin store andel i, at mine géner i ryg og hofte som følge af elitesport langt om længe er væk. Yderst kompetent, dybdegående og effektiv behandling. De varmeste anbefalinger herfra."

Sådan behandler vi

Formålet med din behandling er at opnå fuld styrke og fri bevægelighed i samtlige muskler og led. På denne måde forsvinder de fleste smerter relativt hurtigt.

Til at opnå dette kombinerer vi fysioterapi med bl.a. muskelaktivering, manipulationer, mobiliseringer og træningsøvelser.

På klinikken har vi behandlet mange af Danmarks topatleter igennem årene, herunder flere superliga-spillere. Vi kombinerer effektiv behandling med præstationsoptimering så du kan blive den bedste udgave af dig selv.

Vi behandler alle typer af sportsskader:

 • Knæsmerter.
 • Skulder- og albuesmerter.
 • Genoptræning efter skader og operationer.
 • Ryg- og bækkensmerter.
 • Hælspore og smerter i hælen.
 • Muskel- og seneskader.
 • Hofte- og lyskesmerter.
Sådan booker du en tid

For at booke en tid online skal du trykke på den orange knap nedenunder. Du er også velkommen til at ringe til vores sekretær og booke en tid på tlf. 60 55 44 50.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til os på mail. Vi ser frem til at høre fra dig.

5 stjernet anmeldelse

"Professionel, venlig og yderst kompetent."

Jesper Lindhardt

“Lars er en fantastisk fysioterapeut (og jeg har efterhånden prøvet nogen stykker!) med en god tilgang til behandlingen. Han arbejder med hele kroppen og ser sig ikke blind på symptomerne, men behandler i stedet der hvor skaden rent faktisk sidder. Professionel, venlig og yderst kompetent.”

5 stjernet anmeldelse

"Det virkede sgu. Også i det lange løb."

Mikkel Højer

“Jeg har døjet med en lændeskade i 8 år, hvor flere end 4 fysioterapeuter har prøvet med alverdens behandling. Derfor var jeg spændt på om behandlingen ville hjælpe. Men det virkede sgu! Også i et lange løb. Jeg kan fortsætte mit aktive liv uden at passe på ryggen. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger. :)”

5 stjernet anmeldelse

"Virkelig god og kompetent behandling."

Lucas Kragh

“Jeg er kommet hos Lars til behandling af skulder skade og er efter 4 behandlinger næsten skadefri. Lars gik grundigt til værks og fik diagnostiseret de bagvedliggende problemer som var årsagen til at skaden kom (sammen med andre tidligere skader) og fik bugt med dette. Virkelig god og kompetent behandling.”

Hvad er sportsfysioterapi?

Sportfysioterapi er et af mange speciale indenfor fysioterapien. Sportsfysioterapi adskiller sig fra de andre specialer ved at være mere sports fokuseret. Det vil sige, at det for en sportsfysioterapeut ikke kun handler om at behandle skader, men der er også fokus på at forebygge skader, fremme sportspræstationer, samt genoptræning og rådgivning til sportsudøvere. Sportsfysioterapi retter sig mod sportsudøvere og motionister i alle aldersgrupper, hvor fysisk aktivitet eller sport er målet eller, hvor det indgår som en del af patientens hverdag. En sportsfysioterapeut er derfor ikke kun egnet til topatleter, men til alle patienter der har problematikker forbundet med en aktivitet eller en sportsgren.

Hvad laver en sportsfysioterapeut?

Ligesom enhver anden fysioterapeut, så arbejder en sportsfysioterapeut med bevægeapparatet, hvilket vil sige kroppens muskler, led og nervesystem. Med afsæt i fysisk aktivitet eller en sportsgren ligger sportfysioterapeutens primære fokus på forebyggelse, diagnosticering, genoptræning samt behandling og præstationsoptimering. Patienter kan med fordel opsøge en sportsfysioterapeut, med henblik på at forbygge skader, eller få værktøjer til hvordan de kan fremme deres egen præstation i forbindelse med en aktivitet eller sport.

En sportsfysioterapeut er specialiseret i sportsskader og behandling af dem. En sportsfysioterapeut kan fremme en sikker tilbagevending til sportsgren eller fysisk aktivitet som patienten ønsker. Målet vil næsten altid være at komme tilbage til en aktivitet, hvor der bliver taget højde for progression, træning/genoptræning samt skadesrisikofaktorer.

Hvilke skader behandler en sportsfysioterapeut?

En sportsfysioterapeut behandler som udgangspunkt sportsskader. En sportsskade er en skade som er opstået i forbindelse med en sport eller aktivitet. Alle, ligegyldigt niveau, kan pådrage sig en sportsskade. Sportsskader kan opdeles i to kategorier; de akutte skader og overbelastningsskader. Fælles for dem er, at de begge typisk er forbundet med en vævskade, hvor det mekaniske og funktionelle er påvirket.

Nogle af de mest almindelige akutte sportsskader er:

Fibersprængninger: En fibersprængning opstår i musklen, typisk ved eksplosive bevægelser. Skaden opstår som oftest hos idrætsudøvere, der dyrker eksplosive sportsgrene hvor musklerne bliver udsat for en voldsom belastning, der fører til en fibersprængning.

Forstuvning af ankel: En forstuvning opstår ved et vrid i ankel- og fodleddet, der fører til en delvis eller total overrivning af ligamenter. En forstuvning kan opstå hos alle sportsudøver, men sker typisk hvis der er et ujævnt underlag eller mange retningsskift.

En af de mest almindelige overbelastningsskader er:

Skinnebensbetændelse: Skinnebensbetændelse er en af de mest almindelige overbelastningsskader hos idrætsudøvere, som opstår over en længere periode med gentagende belastninger, f.eks. ved løb og spring.

Hvordan undersøger man som sportsfysioterapeut?

En undersøgelse vil altid starte med en samtale mellem patient og fysioterapeut. Problematikken vil blive gennemgået, samt faktorer der kan påvirke problematikken som f.eks. tidligere skader og alment helbred. Derefter vil der blive lavet en grundig undersøgelse for at komme nærmere en diagnosticering og behandling.

En undersøgelse er grundig og vil ofte både bestå af inspektion, en række test og forskellige bevægelser/øvelser. Den kan blandt andet bestå af muskeltest for at vurdere styrken i en specifik muskel, eller test af bevægeligheden i et led. Derudover har vi en række specifikke tests, der f.eks. kan teste menisken eller korsbåndet i et knæ.

Som fysioterapeuter er vi uddannet til at se det store perspektiv i vores søgen på den rigtige behandling. Det er derfor ikke unormalt, at et meget større område vil blive undersøgt, end kun det skadede område. På baggrund af en grundig undersøgelse vil man kunne lave en behandling som passer til patientens specifikke problematik.

Hvordan behandler en sportsfysioterapeut?

Sportsfysioterapeuter er specialiseret i det biomekaniske, smertelindring samt at få kroppen til at fungere optimalt til en given aktivitet.

I fysioterapien, helt generelt, benytter vi en række forskellige teknikker til behandling, hvilket også gør sig gældende i sportsfysioterapien. Det kan b.la. være manuelle behandlingsteknikker, muskelaktivering, bevægelighedstræning og styrketræning.

To skader behandles sjældent ens, og fordi én type behandling virker på én patient, behøver den samme type skade og behandling ikke at virke på en anden patient.

En behandling vil altid tage udgangspunkt i et tæt samarbejde mellem sportsfysioterapeut og patient, hvor begge parter skal gøre en indsats for et godt resultat. Især når det handler om at vende retur til en aktivitet eller sport. Man skal som patient være indstillet på at skulle lave hjemmearbejde og være tålmodig. Hvis man er det, vil det som udgangspunkt altid føre til et godt resultat.

Sportsfysioterapi i København

Leder du efter en sportsfysioterapeut som både kan hjælpe dig tilbage til din sport efter en skade, eller en som kan hjælpe dig til forbedre din præstation, så er vi klar til at hjælpe dig.

Vi har i Copenhagen Physio specialiseret os i sportsfysioterapi og har mange års erfaring inden for feltet. Vi hjælper sportsudøvere og atleter på alle niveauet, heriblandt U17 fodboldlandsholdet og flere superligaspillere. Vi hjælper også gerne dig.

Vi har en god central location i Spinderiet i Valby, hvor der er flere parkeringspladser tilknyttet og hvis du kommer med offentlig transport, er vi kun 200 meter fra Valby station.

Scroll til toppen