Smerter i fod og ankel
Vi har stor erfaring med at behandle smerter i fod og ankel. Vi kan derfor hjælpe dig med at blive smertefri, hvis du har akutte eller langvarige smerter i fod eller ankel.
Har du ondt i foden eller anklen?
Hos Copenhagen Physio ser vi mange patienter med smerter i fod eller ankel, og heldigvis har vi hjulpet størstedelen af dem tilbage til sport eller tilbage til en smertefri hverdag. Nedenfor kan du læse mere om vores unikke tilgang til behandling af f.eks. hælspore, skinnebensbetændelse, forstuvet ankel samt akillessenesmerter.
"Smertefri efter én behandling."
Ane Søgaard
Virkelig professionel og nytænkende behandling. Efter flere år med hæl- og ankelsmerter er jeg smertefri efter bare én behandling. Efter dagens 2. behandling tør jeg begynde at genoptage mit løb. Har foræret min veninde en behandling hos Lars! Hun var også SÅ begejstret.
Opslået på Google.
"Min oplevelse var magisk"
Anton Galazyuk
Min oplevelse var magisk. Efter 3 dages gang rundt i KBH havde jeg store smerter i min akillessene. Lars identificerede en svag baldemuskel. Jeg gik i gennemsnit 20 km/dag resten af turen. Han er dybest set en fys-magiker. Jeg ville give 6 stjerner, hvis jeg kunne.
Opslået på Google.
"Kan varmt anbefales"
Hanne Bartholdy
Henvendte mig hos Lars med kroniske ankelsmerter igennem 15 år. Nu er anklen stærk, smertefri og hæver ikke når jeg har dyrket sport. Min balance i anklen er bedret, min gådistance uden max og jeg kan hoppe og løbe småture. Copenhagen Physio kan varmt anbefales.
Opslået på Google.
Om smerter i fod og ankel
Der kan være mange årsager til, at man har fået ondt i foden eller anklen. Først og fremmest er det vigtigt, at du får undersøgt årsagen til dine smerter af en fysioterapeut med erfaring i denne type skader. På denne måde kan du få en klar diagnose, hvilket er forudsætningen for et effektivt behandlingsforløb. Hos Copenhagen Physio sætter vi en ære i at finde den underliggende årsag til dine smerter i fod og ankel. Uanset hvilken diagnose du kommer med er formålet med behandlingen det samme; at skabe fri bevægelighed i ankel og fod samt styrke og aktivere samtlige muskler fra foden og op til balden. På den måde forsvinde de fleste smerter hurtigt og effektivt. Hvis der er tale om en seneskade skal behandlingen kombineres med specifik styrketræning så senevævet kan hele ordentligt.
Hælspore
Hælspore eller smerter i hælen er en af de hyppigste årsager til smerter under foden. I daglig tale bliver hælspore betegnet som smerter under hælen ved tilhæftningen af svangsenen. Hælspore er en overbelastningsskade af svangsenen som bliver udviklet over tid. Derfor kan den også være svær at komme af med igen, da sener generelt har svære betingelser for at hele. Vi har dog god erfaring med at behandle hælsporer. Først gælder det om at identificere den underliggende årsag til hælsporen. Det kan f.eks. skyldes en svaghed i læggen, baglåret og baldemuskulaturen eller et låst ankelled. Når vi har behandlet den underliggende årsag, kan vi påbegynde den specifikke genoptræning af svangsenen. Behandlingen er effektiv men kræver lidt tålmodighed.
Skinnebensbetændelse
Skinnebensbetændelse ses oftest hos løbere. Symptomerne er typisk smerter på indersiden af skinnebenet. Dog kan smerterne også manifestere sig på ydersiden af skinnebenet. Det kan ofte blive et langvarigt forløb, hvis ikke det bliver behandlet rigtigt. På klinikken ser vi rigtig mange patienter med skinnebensbetændelse, hvorfor vi har god erfaring med at behandle dette. Årsagen skyldes typisk svaghed i underbenets muskulatur. Hvis f.eks. læggen eller musklen foran på skinnebenet er svag, vil den lille muskel på indersiden af skinnebenet kompensere og blive overbelastet, hvilket kan resultere i skinnebensbetændelse. Det er altså vigtigt at få korrigeret dette inden man igangsætter specifik behandling af skinnebensbetændelsen.
"Super kompetent og effektiv."
Jonas Rasmussen
Jeg har gennem 2 år haft problemer med mine fødder og har gjort jeg måtte stoppe med at løbe og spille basket. Efter at have gået hos Lars i et stykke tid, har han hjulpet mig til at kunne løbe igen. Lars er super kompetent og effektiv. Jeg kan kun anbefale Copenhagen Physio!
Opslået på Google.
"Kan klart anbefales."
Morten Telling
Michael er dygtig og har hjulpet med genoptræning af en langvarig overbelastning af fod og er den første fysioterapeut efter flere forsøg der er kommet med et godt genoptræningsprogram til smerter i øvre ryg. Kan klart anbefales!
Opslået på Trustpilot.
"Kan kun anbefale CPH Physio."
Janine Almy
Jeg kan kun anbefale Copenhagen Physio. Jeg har brugt Lars i to forløb med 1½ års mellemrum med stor effekt. Jeg løber maraton og kunne ikke have gennemføre maraton i Berlin i september 2017 uden Lars's behandlinger. Havde problemer med en tå og fod.
Opslået på Google.
Forstuvet ankel
En forstuvet ankel er en af de mest almindelige sportsskader. Når man vrikker om på anklen bliver ligamenterne i anklen forstrukket. Det sker hyppigst på ydersiden af anklen, men kan også godt ske på indersiden af anklen. Oftest går skaden og hævelse i sig selv i løbet af et 1-3 uger. Hvis det tager længere tid, skyldes det ofte at musklerne i underbenet er blevet deaktiveret, hvilket forværrer stabiliteten og bibeholder smerter i fod og ankel. Hos Copenhagen Physio har vi stor succes med at aktivere musklerne på forsiden og ydersiden af skinnebenet op, hvilket forbedrer stabiliteten og reducerer smerterne. Herefter kombineres behandlingen med styrketræning, balancetræning samt mobilisering af ankelleddet.
Akillessene smerter
Akillessene smerter er en hyppig skade og ses oftest hos løbere. Smerter i akillessenen byger sig typisk op over tid, og kan være svære at komme af med. Det skyldes, at senevævet tilpasser sig langsomt og kræver målrettet genoptræning og sportsfysioterapi. Det er dog vigtigt først at finde ud af hvorfor smerterne og overbelastningen er kommet i første omgang. Det kan f.eks. skyldes svag hasemuskulatur (baglår). Hvis haserne er svage vil læggen prøve at kompensere, da det er den næstbedste muskel til at bøje knæet. På denne måde vil læggen blive overbelastet, hvilket kan sætte sig som en skade akillessenen. Inden man påbegynder den specifikke styrketræning til akillessenen, er det derfor vigtigt først at få identificeret den underliggende årsag af vores kompetente fysioterapeut.
Ondt i hælen
Nogle af de mest almidelige årsager til at have ondt i hælen skyldes hælspore, svangsenebetændelse samt irritation af hælpuden. De ovenstående diagnoser kommer som følge af en overbelastning over tid. For at kunne behandle smerterne i hælen effektivt, er det essentielt at få foretaget en grundig undersøgelse, så du kan få en præcis diagnose. På den måde kan man målrette behandlingen og genoptræningen, så du kan blive smertefri hurtigst muligt. Det er også vigtigt at få undersøgt, hvorfor overbelastningen er kommet. Skyldes det svaghed i fod, ankel, haser eller balder? Eller skyldes det et låst ankelled? Hos Copenhagen Physio tilbyder vi grundig undersøgelse og effektiv behandling, hvis du har ondt i hælen.
Behandling af fod og ankel
Som vi har gennemgået ovenfor er en grundig undersøgelse en forudsætning for et effektivt behandlingsforløb. Der kan være mange årsager til, at man får smerter i ankel og fod. Det kan f.eks. skyldes svag muskulatur i underben og ankel, men kan også skylds en svag baldemuskulatur eller svage baglår. Hvis baglåret er svagt vil læggen prøve at kompensere, hvilket kan føre til overbelastning af akillessenen eller til hælspore. Låsninger i ankel, fod og knæ kan også give smerter. Hos Copenhagen Physio er vi grundige i vores undersøgelse og prøver altid at finde den underliggende årsag til smerterne. Behandlingen består af manuel behandling, muskelaktivering og øvelser. Herudover kan der suppleres med specifik styrketræning til senerne, hvis det er nødvendigt.
Få en smertefri ankel og fod
Vores fysioterapeuter er specialiseret i at behandle smerter og skader i fod og ankel. Du kan booke en tid via den orange knap nedenunder eller ved at ringe til vores sekretær på tlf. 60 55 44 50.
Kontakt os
Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig? Så vent ikke med at kontakte os. Du kan enten ringe eller skrive til os ved at følge nedenstående link. Vi glæder os til at høre fra dig.
Ovenstående artikel er skrevet af Lars Røpke Nielsen, Fysioterapeut, træningsfysiolog og ejer af Copenhagen Physio.